Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Mesna pita

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Operite i očistite luk, mrkvi i celer. U dubljoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckani crveni luk, mrkvu narezanu na kockice i sitno nasjcekani celer. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa pred kraj dodajte sjeckane listove svježeg timijana.
  2. Dodajte mljeveno meso pa pržite 5 minuta na jakoj vatri. Kuhačom razmrvite grudice mljevenog mesa i pržite dok meso ne porumeni. Dodajte sjeckane rajčice i pire od rajčice. Pustite da zakipi pa smanjite vatru. Poslolite i popaprite po želji. Kuhajte meso i povrće poklopljeno 30 minuta dok povrće ne omekša. Nakon toga maknite poklopac pa kuhajte još 15 minuta kako bi se jelo zgusnulo.
  3. U međuvremenu, dok se meso kuha, ogulite krumpir i nasjeckajte ga na kockice. Zakuhajte ga u malo posoljnene vode koju ste zakuhali u velikom loncu. Kuhajte krumpir 15-20 minuta dok ne omekša. Nakon kuhanja, krumpir ocjedite pa vratite u posudu u kojoj se kuhao. Dodajte maslac, mlijeko i polovicu naribanog sira. Posolite i popaprite po želji.
  4. Smjesu s mljevenim mesom i povrćem stavite u keramičku posudu ili vatrostalnu zdjelu. Pire pažljivo I ravnomjerno razmažite po mesu. Prošarajte ga vilicom da se razrahli pa pospite ostatkom naribanog sira. Mesnu pitu stavite peći 20-25 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC. Pita je gotova kada se sir zapeče i krumpir dobije zlatno žutu boju. Poslužite sa mješanom zelenom salatom.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 500 g mješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
  • 1 crveni luk (sitno narezan)
  • 1 mrkva (narezana na kockice)
  • 1 stabljika celera listaša
  • 1 žlica nasjeckanih listova svježeg timijana
  • 400g nasjeckane rajčice iz limenke
  • 4 žlice pirea od rajčice
  • 800g krumpira za pire (oguljenog i narezanog na kockice)
  • 50g maslaca
  • 3 žlice mlijeka
  • 80g naribanog sira (gouda, ementaler I sl.)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Vino Degrassi Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Krumpir Natu*pur

Maslac SPAR free from

Mljeveno meso

Pasirana rajčica DESPAR

Polpa rajčica S-BUDGET, 400g

Sir Gouda SPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...