Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Mesna pita (hornazo)

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Brašnu dodajte sol, suhi kvasac, maslinovo ulje, vino i oko 200 ml tople vode pa zamijesite glatko podatno tijesto. Ostavite ga pokrivenog plastičnom folijom da se diže na toplome mjestu oko dva sata, da mu se volumen udvostruči. 
  2. Tijesto podijelite napola i razvaljajte svaki komad na veličinu posude za pitu (Ø 26 cm). Ostavite dio tijesta za ukrašavanje. Tijesto stavite u posudu za pečenje koju ste obložili masnim papirom. 
  3. Posložite preko njega nadjev od kobasice narezane na ploške, slanine narezane na komadiće, šunke i jaja narezanih na četvrtine. Rub tijesta premažite bjelanjkom pomiješanim s jednom žličicom vode i prekrijte drugim tijestom. Pritisnite rubove da se slijepe, ukrasite površinu pite trakicama tijesta (u obliku mreže) i premažite bjelanjkom. Pustite tijesto da se diže još 30 minuta. 
  4. Pecite pitu u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 35 minuta ili do zlatne boje. Pitu ostavite da malo odstoji prije rezanja i poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi.

Savjet: Slaninu i kobasice možete prethodno kratko peći te ohladiti prije punjenja pite.

Sastojci

Za 4 osobe

Za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 7 g instant – suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 1 bjelanjak

Za nadjev:

  • 120 g slanine
  • 200 g suhog svinjskog mesa (šunka)
  • 2 kobasice (chorizo)
  • 2 tvrdo kuhana jaja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Dimljena šunka SK za kuhanje

Domaća slanina S-BUDGET

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...