Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Mesne okruglice u šalši
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
50 min
Za šalšu, rajčice na vrhu zarežite u križ i stavite u kipuću vodu, kad se kožica počne odvajati od mesa izvadite ih, ogulite, odstranite srčiku i narežite na kockice.
Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju 10 – 15 minuta, dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko zabijelite, dodajte rajčicu, pirjajte da tekućina reducira, začinite solju i šećerom.
Namočite kruh u mlijeko, luk nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju da uvene.
Dodajte u meso luk, ocijeđeni kruh, jaje, sitno sjeckani bosiljak (1 – 2 listića), origano, sol i papar i dobro izmiješajte, oblikujte okruglice i pecite ih u tavi 5 – 6 minuta.
Stavite okruglice u posudu za pečenje, dodajte okolo šalšu i pecite na 180 °C oko 10 minuta.
Gotovo jelo pospite sjeckanim peršinom i bosiljkom i poslužite.
Sastojci
Za
4
osobe
Mesne okruglice:
600 g mljevenog mesa
100 g kruha ili tosta
100 ml mlijeka
1 jaje
100 g crvenog luka
20 ml maslinovog ulja
sol
papar
sjeckani bosiljak
origano
30 ml maslinovog ulja za pečenje
Šalša:
250 g crvenog luka
800 g svježe rajčice (volovsko srce, šljivar, jabučar)
3 režnja češnjaka
10 g šećera
sol
100 ml maslinovog ulja
1 – 2 grančice peršina
4 – 5 listića bosiljka
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bosiljak
Češnjak
Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L
Jaja SPAR, 10kom
Ljubičasti luk
Peršin
SPAR PREMIUM Sušena rajčica, 280g
Začin origano SPAR, 17g
Miješano mljeveno meso
Toast DESPAR, 330g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji