Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Mesne okruglice u šalši

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Za šalšu, rajčice na vrhu zarežite u križ i stavite u kipuću vodu, kad se kožica počne odvajati od mesa izvadite ih, ogulite, odstranite srčiku i narežite na kockice.
  2. Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju 10 – 15 minuta, dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko zabijelite, dodajte rajčicu, pirjajte da tekućina reducira, začinite solju i šećerom.
  3. Namočite kruh u mlijeko, luk nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju da uvene.
  4. Dodajte u meso luk, ocijeđeni kruh, jaje, sitno sjeckani bosiljak (1 – 2 listića), origano, sol i papar i dobro izmiješajte, oblikujte okruglice i pecite ih u tavi 5 – 6 minuta.
  5. Stavite okruglice u posudu za pečenje, dodajte okolo šalšu i pecite na 180 °C oko 10 minuta.
  6. Gotovo jelo pospite sjeckanim peršinom i bosiljkom i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe

Mesne okruglice:

  • 600 g mljevenog mesa
  • 100 g kruha ili tosta
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 100 g crvenog luka
  • 20 ml maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • sjeckani bosiljak
  • origano
  • 30 ml maslinovog ulja za pečenje

Šalša:

  • 250 g crvenog luka
  • 800 g svježe rajčice (volovsko srce, šljivar, jabučar)
  • 3 režnja češnjaka
  • 10 g šećera
  • sol
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 – 2 grančice peršina
  • 4 – 5 listića bosiljka

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bosiljak

Češnjak

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Jaja SPAR, 10kom

Ljubičasti luk

Peršin

SPAR PREMIUM Sušena rajčica, 280g

Začin origano SPAR, 17g

Miješano mljeveno meso

Toast DESPAR, 330g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...