Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Odresci od seitana s roštilja

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Prvo pripremite marinadu za seitan tako što ćete pomiješati narezani bosiljak sa 3 češnja protisnutog češnjaka, 50 ml maslinova ulja, tamarijem, paprom i đumbirom.
  2. Marinadom prelijte seitan i ostavite da odstoji barem 30 - 40 minuta.
  3. Marinirani seitan pecite na roštilju po nekoliko minuta sa svake strane, podlijevajući ga ostatkom marinade.
  4. Preostali češnjak protisnite, dodajte mu 30 ml maslinova ulja, kiselo vrhnje, malo soli i dobro izmiješajte pa pospite mljevenim šarenim paprom.
  5. Pečeni seitan poslužite na podlozi od salate, uz fetu narezanu na kockice i prelivenu pripremljenim umakom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 8 odrezaka od seitana (1 cm debljine)
  • 1 žlica narezanog svježeg bosiljka
  • 8 češnjeva češnjaka
  • 75 ml maslinova ulja
  • 5 žlica umaka tamari
  • 150 g feta sira
  • 300 g salate po izboru
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • sol
  • mljeveni šareni papar

Vino Lukačević Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Kiselo vrhnje SPAR, kantica

Salata mix gurmanska mješavina SPAR

Sir feta DESPAR, 250g

Đumbir

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...