Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Okruglice od mješanog mljevenog mesa i tikvica
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
60 min
Tikvice dobro operite pa ih naribajte na sitni ribež. Stavite ih u cjedilo da se iz njih iscjedi što više tekućine. Zagrijte tavu ili wok pa u njoj bez ulja lagano prepržite sjemenke korijandra i sezama. Na taj način će začini pustiti svoju bogatu aromu. Stavite začine u mužar i lagano ih zgnječite te ih dodajte u ocjeđene tikvice. U zdjelu s tikvicama dodajte mljeveno meso, sitno narezani luk, zgnječeni češnjak, naribani đumbir, sitno sjeckane listove mente, krušne mrvice i jedno jaje koje ste prethodno lagano istukli. Za kraj na smjesu naribajte malo muškatnog oraščića i sve dobro promješajte. Smjesu možete ostaviti na 15 minuta u hladnjak da meso poprimi što bolju aromu i da ga lakše oblikujete.
Od dobivene smjese dlanovima oblikujte male okruglice. U tavu za prženje dodajte plitki sloj ulja i u njemu pržite dio po dio okruglica 5 minuta stalno ih okrećući. Gotove okruglice odložite u vatrostalnu zdjelu koju možete držati u pećnici na 150°C kako se ne bi ohladile.
Za prilog možete poslužiti kus-kus u koji umješajte sitno nasjeckani peršin i sok od polovice limuna. Pored toga možete napraviti jedan brzi dresing od čvrstog jogurta, zgnječenog češnjaka, sitno narezanog vlasca i malo zgnječenog korijandra koji ste prethodno kratko prepržili.
Sastojci
Za
4
osobe
400 g mješanog mljevenog mesa (junetina I svinjetina)
1 glavica crvenog luka (sitno nasjeckana)
2 češnja češnjaka (zgnječena)
2 tikvice (sitno naribane)
1 žličica sjemenki korijandra
1 žlica sjemenki sezama
1 žlica nasjeckane svježe mente
malo naribanog muškatnog oraščića
1 žličica naribanog đumbira
2 žlice krušnih mrvica
1 jaje
biljno ulje (za prženje)
sol
svježe mljeveni papar
Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg
0,75L
Temp. serviranja:
13-14ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Jaja SPAR, 10kom
Krušne mrvice DESPAR, 400g
Mljeveno meso
Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L
Tikvice Natur*pur, 500g
Đumbir
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji