Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Oldenburški kelj sa suhim mesom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Za ovo tradicionalno zimsko jelo potrebna je posebna vrsta kelja (grunkohl), a može se koristiti već blanširan i smrznut kelj. Odstranite grubu stabljiku kelja, dobro isperite kelj i kuhajte ga u posoljenoj vodi oko tri minute. Ocijedite ga i grubo nasjeckajte.
  2. Suho meso prelijte vodom i kuhajte dok se ne skuha.
  3. Na zagrijanu mast dodajte sitno nasjeckan luk i pržite ga da postane staklast. Dodajte kelj, prelijte dijelom povrtnog temeljca, posolite, popaprite, dodajte muškatnog oraščića, senf i poklopljeno pirjajte 20 minuta. Pred kraj umiješajte zobene pahuljice i nastavite pirjati po potrebi dodajući temeljac.
  4. Kuhane kobasice i vratinu dodajte pripremljenom kelju i sve zajedno još kratko poklopljeno pirjajte. Jelo poslužite s kuhanim ili pečenim krumpirom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg kelja grunkohl (ili kelja ili zimskog zelenog kupusa)
  • sol, papar
  • 150 g luka
  • 2 žlice svinjske masti (ili maslaca)
  • 4 žlice zobenih pahuljica (ili zobene kaše)
  • 1 l povrtnog temeljca
  • malo muškatnog orašćića
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica senfa
  • 300 g kobasica
  • 500 g dimljene vratine ili dimljenog carskog mesa

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Maslac Natur*pur, 250g

Senf Estragon SPAR

Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...