Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pačja prsa sa mlincima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Prsa obrezati od viška masnoce i kožu zarezati na kockice. Prsa položiti na hladnu tavu kožom prema dolje i upaliti plamenik.
  2. Prsa će postepeno topiti mast i sa njom podlijevati meso. Dodati za aromu grančice ružmarina i češnjak i nastaviti sa podlijevanjem. Kada je koža hrskava okrenuti kratko na mesnu stranu da se zapeče i pustiti sa strane da se odmori kako prilikom rezanja ne bi sav sok odmah iscurio.
  3. Obavezno masnoću iz tavice ostaviti za mlince. Jabuke oguliti  i presjeći na pola te ih složiti u protvan. Posuti šećerom i crnim vinom te peći u pećnici na 180°C/25min.nakon toga zajedno izmiksati u blenderu u glatku kremu.
  4. Mlince naglo skuhati u posoljenoj kipučoj vodi. Procjediti ih i posuti brusnicama te preliti masnoćom od patke. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg pačja prsa  
  • 800g domaći mlinci s jajima 
  • 150 g suhih brusnica
  • 4 grančice svježeg ružmarina
  • 100 g češnjaka
  • 800g crvene jabuke
  • 0.5l crnog vina Merlot
  • 100g šećera
  • Sol
  • Papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jabuka Natur*pur

Mlada patka

Ružmarin

Sušene brusnice

Zagorski mlinci S-BUDGET, 400g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...