Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Pastrve pečene u “škartocu”

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Pastrvu očistite, posušite i posolote. Dobro operite limun pa ga narežite na tanke ploške. U očišćenu pastrvu stavite narezane ploške limuna. 
  2. Narežite papir za pečenje na 4 dijela tako da vam na njega stane pastrva i okolo ostane dovoljno prostora da formirate “škartoc” ili papirnatu vrećicu. Očistite koromač i narežite ga na tanke listiće. Listove koromača položite na sredinu svakog komada papira i na njih stavite pastrve. Po ribama stavite kolutove narezanog crvenog luka i sitno sjeckani peršin. Poškropite ih bijelim vinom, popaprite pa lagano zalijte žličicom maslinova ulja. Savijte krajeve papira tako da formirate vrećicu pa ih presavijte kako vam sokovi tijekom pečenja ne bi iscurili van.
  3. Omotane pastrve položite na lim za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite cca 30-40 minuta na 200°C.  
  4. Za to vrijeme ogulite i narežite krumpir. Stavite ga kuhati u zavrelu slanu vodu. Kad je kuhan ocjedite ga i poslužite uz pečenu pastrvu. Ukrasite kriškama limuna i prelijte svim božanstevnim sokovima koji su nastali tijekom pečenja. Pospite sitno sjeckanim peršinom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 srednje pastrve (od cca 250g)
  • 2 glavice crvenog luka
  • pola vezice svježeg peršina
  • 1 limun narezanog na ploške
  • sok od pola limuna
  • 1 koromač (narezan na tanke listiće)
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1/2 dcl suhog bijelog vina
  • 600g krumpira
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Degrassi Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Krumpir Natu*pur

Pastrva

Peršin

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...