Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Video recept
Pastrve u umaku od krastavaca
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
60 min
Očistite i operite pastrvu te ju dobro posušite. Operite povrće pa ga narežite na krupne komade. Pripremljeno povrće uz par zrnaca papra stavite u veću zagrijanu tavu te ga prodinstajte na malo maslinova ulja. Podlijte s bijelim vinom i 1lit. tople vode. Kuhajte povrtni temeljac oko 15-20 minuta pa ga procijedite kroz sitno cjedilo kako biste dobili bistru povrtnu juhu. Vratite juhu u tavu pa dodajte ribu, posolite, popaprite i stavite kuhati pastrvu 20 minuta. Ocijedite je i odstranite joj kožu pa izvadite kost tako da ostanu samo fileti. Odložite filete na toplo mjesto dok ne pripremite umak.
Prvo operite pa ogulite krastavac. Razrežite ga po pola pa mu žlicom odstranite koštice i srednji mekši dio. Oguljeni krastavac narežite na sitne kockice pa ga stavite u blender skupa sa majonezom i sokom od polovice limuna. Dodajte sol i sitno sjeckanu ljutu papričicu pa sve izblendajte u fini umak. Filete pastrve poslužite s kuhanim krumpirom i ovim predivnim umakom, a na kraju na sve dodajte sitno sjeckani vlasac.
Sastojci
Za
4
osobe
2 pastrve od cca 500g ili 4 manje
1 mrkva
1 stabljika celera
sok polovice limuna
5 dcl suhog bijelog vina (malvazija)
1 glavica crvenog luka
1 svježi krastavac
svježi vlasac
150g majoneze
1 prstohvat ljute papričice
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni crni papar
Vino Frajona Malvazija
0,75L
Temp. serviranja:
12ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio luk Natur*pur, 750g
Bio mrkva Natur*pur
Celer
Krastavci Natur*pur
Majoneza DESPAR
Pastrva
SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji