Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Patka s umakom od naranče

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Patku posolite izvana i iznutra, i izbodite (vrhom noža ili vilicom) na nekoliko mjesta da iscuri višak masnoće. U patku stavite pola naranče i timijan. Krilca privežite uz tijelo patke da ne izgore tijekom pečenja. Pomiješajte med s octom i premažite patku.
  2. Položite je u posudu za pečenje na rešetku i podlijte vodom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 170°C i pecite sve zajedno oko sat i pol da kožica postane hrskava i smeđa.
  3. Patku izvadite (omotajte folijom) i ostavite da odstoji prije rezanja. Sok od pečenja procijedite i uklonite masnoću.
  4. Iscijedite naranču pa koricu očistite od suvišnog, bijelog dijela i narežite na trakice i isperite u vrućoj vodi. Šećer zagrijte da se otopi i lagano karamelizira, dodajte sok naranče (150 ml) i kuhajte da dobijete umak.
  5. Dodajte koricu naranče, liker, sok od pečenja (oko 150 ml) i zgusnite škrobnim brašnom razmućenim u malo vode. Patku narežite i poslužite s umakom od naranče, te pirjanim graškom i pečenim krumpirima.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1 patka srednje veličine (1,5 - 2 kg)
  • svježi timijan
  • ½ naranče
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice vinskog octa

Za umak:

  • 1 žlica šećera
  • 2 naranče
  • 50 ml likera Grand Marnier
  • sol
  • papar
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • naranča za posluživanje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio cvjetni med Natur*pur, 500g

Bio naranča Natur*pur

Mlada patka

Vinski ocat S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...