Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena guska

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Zagrijavajte vodu pa kad zakuha, dodajte joj povrtnu kocku, promiješajte i kratko prokuhajte.
  2. Gusku dobro očistite, operite i posušite. Stavite je u lim za pečenje, lagano je popaprite i natrljajte solju iznutra i izvana.
  3. Jabuku prerežite na četvrtine i stavite u gusku.
  4. Prelite gusku uljem i pecite je jedan sat i 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C uz povremeno podlijevanje juhom.
  5. Pečenu gusku poslužite uz prilog po želji.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1 guska (oko 3 kg)
  • 4 žlice ulja
  • 1 povrtna kocka
  • 1 jabuka
  • 400 ml vode
  • sol
  • papar

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crni papar SPAR, 50g

Jabuka Natur*pur

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...