Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena marinirana piletina s umakom od aceta

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Filee očistite, operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite ih, popaprite i natrljajte crvenom paprikom. 
  2. Stavite u vrećicu za zamrzavanje, dodajte ketchup i ulje pa vrećicu zatvorite i dobro rukama promiješajte da se filei dobro oblože ketchupom. 
  3. Stavite u hladnjak na barem 1 – 2 sata. Piletinu izvadite i ocijedite od marinade. 
  4. U tavu stavite maslac i stavite ju na najlaganiju moguću vatru. Kad se maslac otopio na njega stavite filee i pecite sa svake strane 15 – 20 minuta ili dok piletina ne dobije lijepu zlatnocrvenu boju. 
  5. U manju posudu ulijte aceto, dodajte šećer i na laganoj vatri kuhajte miješajući dok se umak ne zgusne. Pečenu piletinu poslužite s umakom od aceta, posuto poprženim sezamom i prilogom po želji.

Savjet: Ako ne volite kiselo, u umak od aceta slobodno dodajte još malo šećera.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 pileća filea
  • 50 g ljutog ketchupa
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica paprike u prahu
  • 60 g maslaca
  • sol
  • papar
  • 1 žlica poprženih sjemenki sezama

Za umak:

  • 150 ml aceta balsamica
  • 75 g šećera

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crni papar SPAR, 50g

Pileći file S-BUDGET

SPAR PREMIUM aceto balsamico, 250ml

Začin crvena paprika SPAR, 50g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...