Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena pileća krilca

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Krilca posolite i ostavite da se mariniraju 10 – 20 minuta. 
  2. Krumpir ogulite i po potrebi narežite na krupne komade. 
  3. U posudu za pečenje stavite ulje, rasporedite krilca i posoljeni krumpir da sve bude u jednom redu kako bi se lijepo zapeklo (ako je potrebno, pecite u dvije posude). Pecite krilca 1 sat na 180 °C povremeno podlijevajući pivom. 
  4. Pečena krilca poslužite s grubo nasjeckanim vlascem.

Savjet: U pećnici krilca pecite s malo ulja jer piletina pušta masnoću. Podlijevajte s 1 – 2 žlice piva nekoliko puta tijekom pečenja da krilca postanu hrskava.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,6 kg pilećih krila
  • 200 ml svijetlog piva
  • sol
  • 800 g krumpira
  • 20 ml ulja
  • ½ vezice vlasca

Zmajska pivovara

Pale Ale
0,33L

Temp. serviranja:
6ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Krumpir Natu*pur

Pileća krilca

Pivo S-BUDGET

Sitna morska kuhinjska sol S-BUDGET, 1kg

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...