Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena piletina s limunom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Pileći file posolite, pospite paprom i stavite u posudu za pečenje.
  2. Meso nakapajte uljem i po njemu posložite ploške limuna. 
  3. U posudu uz meso stavite češnjak, ružmarin, preostale ploške limuna i masline.
  4. Ulijte vino, malo vode i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C pa pecite oko 40 minuta. 
  5. Tijekom pečenja meso okrenite, polijte sokom od pečenja i pecite ga dok ne dobije rumenu boju. 
  6. Poslužite toplu piletinu s limunom, maslinama, posutu narezanim peršinom i prilogom po želji.

Savjet: Kad gotovo jelo izvadite iz pećnice, posudu prekrijte folijom i tako ostavite 5 minuta prije posluživanja da meso zadrži mekoću i sočnost.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 pileća filea (600 g)
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 limuna
  • 100 ml bijelog vina
  • 60 g zelenih maslina bez koštica
  • svježi peršin 
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Limun (2) Natur*pur

Peršin

Pileći file S-BUDGET

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Zelene masline SPAR, bez koštice, 230g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...