Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena piletina s povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Pile prepolovite, posolite i pokapajte uljem pa ga pecite 75 minuta u pećnici na 190 °C.
  2. Povrće ogulite i narežite na štapiće. Krumpir, mrkvu i celer stavite kuhati u slanu vodu, a nakon što provri, ostavite da se kuha još 5 minuta. Potom dodajte korabu i nastavite kuhati. Na kraju dodajte tikvice i kuhajte još 1 minutu. Kuhano povrće izvadite, ocijedite i stavite u tavu na rastopljeni maslac pa promiješajte.
  3. Pile poslužite s povrćem uz dodatak grančice ružmarina i listića bosiljka.

Savjet: Zeleno povrće uvijek kratko kuhajte jer će tako zadržati svoja nutritivna svojstva i boju.​

 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 pile (oko 1,5 kg)
  • 300 g krumpira
  • 300 g mrkve
  • 400 g tikvica
  • 100 g korabe
  • 100 g celera, korijen
  • 50 ml ulja
  • 50 g maslaca
  • sol
  • 1 grančica ružmarina
  • nekoliko listića bosiljka

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Celer

Grill pile S-BUDGET

Krumpir Natu*pur

Maslac SPAR free from

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...