Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena punjena paprika

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Sitno nasjeckajte luk, naribajte mrkvu, rajčicu narežite na kockice. Naribajte pola količine sira, ostalo narežite na ploške.
  2. Paprike odrežite oko 1,5 cm ispod peteljke, odstranite srčiku i sjemenke. Na zagrijanom ulju pirjajte luk, kad uvene dodajte ribanu mrkvu, promiješajte pa dodajte meso.
  3. Posolite, kuhačom odvajajte meso da ne nastanu grudice, kad meso dobije lijepu smeđu boju dodajte rajčicu, nastavite pirjati desetak minuta, maknite s vatre, umiješajte ribani sir i sitno sjeckani peršin.
  4. Napunite paprike, stavite u posudu za pečenje, na svaku papriku stavite 1 – 2 ploške sira, poklopite odrezanim poklopcima, pecite 10 minuta na 180 °C. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g zelenih paprika (4 kom)
  • 500 g mljevenog mesa
  • 100 g crvenog luka
  • 150 g mrkve
  • 150 g rajčice
  • 150 g gauda sira
  • 20 g peršinovog lista 
  • 10 g soli
  • 80 ml maslinovog ulja

Vino Erdutska Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, paket

Miješano mljeveno meso

Peršin

Sir Gouda SPAR, 250g

Zelena paprika

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...