Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena svinjetina s dijon raguom i bulgurom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Bulgur kuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i začinite maslinovim uljem. Svinjski lungić pročistite od žilica i masnoće, narežite na komade, posolite. Za dijon ragu, na maslacu pirjajte sjeckani luk, dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, upržite senf pa dodajte gljive narezane na kockice, začinite solju i paprom.
  2. Kad tekućina reducira dodajte vrhnje za kuhanje, prokuhajte i umiješajte sitno sjeckani peršin. U tavu dodajte mast i pecite meso sa svake strane 2-3 minute. U tanjure stavite bulgur, do njega ragu s gljivama. Na ragu položite tri komada pečene pisanice. Odrežite stabljiku celera na komade dugačke 6-8 cm.
  3. Svaki komadić uzdužno razrežite na rezance ali ne do kraja. Vrhove umočite u mljevenu papriku i time dekorirajte tanjure. Po želji dodajte i dva listića baby blitve.

Savjet: Lungić zahtijeva samo kratku termičku obradu. Nemojte ga okretati previše puta, dovoljno je da ga pečete prvo na jednoj strani pa završite na drugoj.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 900 g svinjskog lungića
  • 40 g svinjske masti
  • 200 g bulgura
  • 20 ml maslinovog ulja

Ragu:

  • 200 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 300 g lisičarki
  • 30 g dijon senfa
  • 50 g maslaca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2-3 grančice svježeg peršina
  • sol, papar
  • 1 stabljika celera
  • mljevena crvena paprika
  • 8 listića baby blitve

Vino Kalazić Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio bulgur Natur*pur, 500g

Dijon Senf SPAR

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Svinjski file

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...