Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena svinjska koljenica

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

300 min
  1. Bunceke dobro natrljajte solju i ostavite u hladnjaku preko noći da se meso prožme. Drugi dan ih premažite senfom i stavite u vrećicu za pečenje, dodajte 150 ml vina i vakuumirajte. 
  2. U posudu za pečenje natočite vodu, stavite vrećicu s mesom i stavite u pećnicu na 90 °C na dva sata. Nakon dva sata izvadite meso iz vrećice i premjestite u drugu posudu za pečenje, prelijte sokom od pečenja i pecite 1 sat na 120 °C, zatim podignite temperaturu na 130 °C i pecite 1 sat. 
  3. Podlijte meso preostalim vinom, podignite temperaturu na 150 – 160 °C i pecite još sat vremena. Poslužite uz senf i kečap.

Savjet: Posebno hrskavu kožicu postignite dizanjem temperature na 200 stupnjeva u zadnjoj fazi pečenja.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 svježa bunceka (koljenica), cca 700 g – 1 kg po komadu
  • sol
  • 100 g senfa
  • 300 ml polusuhog bijelog vina – traminac, muškat, rajnski rizling

Za posluživanje:

  • 100 g senfa
  • 100 g kečapa

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Buncek (koljenica)

Ketchup blagi SPAR, 500g

Senf Estragon SPAR

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...