Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena svinjska potrbušina

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Večer ranije nasolite meso sa svih strana i ostavite da se marinira preko noći. Stavite meso u posudu za pečenje, dodajte 100 ml vina i 100 ml vode, pokrijte aluminijskom folijom, parite meso na 150 °C 1 sat.
  2. Nakon sat vremena maknite foliju i kožu mesa gusto izbodite vilicom, dodajte u posudu svinjsku mast, temperaturu pećnice podignite na 180 °C i nastavite peći meso još 40 – 50 minuta. Meso tijekom pečenja prelijevajte nekoliko puta sokom od pečenja.
  3. Pustite da se meso hladi desetak minuta, zatim narežite na štapiće kao na slici.

Savjet: Na meso između prelijevanja možete dodati nekoliko manjih komadića maslaca.

 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,5 kg svinjske potrbušine bez kosti (carsko meso)
  • 20 g svinjske masti
  • 100 ml bijelog vina
  • 100 ml vode
  • 1 – 2 žličice soli

Vino Krauthaker Graševina Vrhunska


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Carsko meso

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Sol SPAR Vital

Voda DESPAR, 1,5L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...