Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Pečeni krumpir u ljusci s lososom i svježim sirom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Dobro opreite krumpire, posušite ih pa ih izbodite vilicom sa svih strana. Stavite ih na lim za pečenje pa stavite u pećnicu da se peku sat vremena tj. dok ne budu pečeni. Za to vrijeme u zagrijanoj tavi na malo maslinova ulja i dvije manje žlice maslaca prepecite odreske lososa. Očistite ih od kože i kostiju, lagano usitnite vilicom pa odložite sa strane.        
  2. U većoj staklenoj zdjeli pomiješajte svježi sir, usitnjenog lososa, limunov sok i sitno narezane stabljike vlasca. Posolite i popaprite po želji pa sve lagano izmiješajte. Operite mladi špinat pa ga začinite mješavinom maslinova ulja, limunova soka, soli i papra.
  3. Kada su krumpiri pečeni, rasporedite ih na tanjure. Zarežite vrh krumpira u križ, stisnite blago s donje strane pa ih lagano rastvorite. U otvor stavite pripremljenu smjesu od svježeg sira i lososa. Po vrhu možete posuti još malo nasjeckanog vlasca i lagano pokapati s malo maslinova ulja. Sa strane poslužite salatu od mladog špinata.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300g pečenog odreska lososa
  • 350g svježeg kravljeg sira 
  • sok od 1 limuna
  • svežanj svježeg vlasca
  • 4 veća mlada krumpira
  • mladi špinat
  • 1 žlica maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Losos, odrezak

Mladi krumpir

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g

Svježi sir SPAR, 20%, 250g

Špinat

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...