Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni losos s kombiniranim pireom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Filete očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom pa ih lagano posolite i popaprite. 
  2. Maslinovu ulju dodajte limunov sok, promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filete lososa. Pospite ih naribanim cheddar sirom, listićima badema i nasjeckanim koprom. 
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta. 
  4. Oguljeni krumpir i grašak zasebno skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite ih, stavite ih u istu posudu, dodajte im maslac, vrhnje, čili i dobro usitnite štapnim mikserom u glatki pire. 
  5. Pire poslužite uz pečeni losos i salatu od rajčice.

Savjet: Krumpir možete zamijeniti korijenom celera.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g fileta lososa
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • 80 g naribanog cheddar sira
  • 25 g listića badema
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • sol, papar

Za pire:

  • 500 g krumpira
  • 300 g zamrznutog mladoga graška
  • 50 g maslaca
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • prstohvat mljevenog čilija
  • sol

Vino Erdutska Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

File lososa

Grašak Natur*pur, 300g

Krumpir Natu*pur

Maslac Natur*pur, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...