Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni mladi krumpir s teletinom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Meso operite i dobro ga posušite papirnatim ubrusom. 
  2. Posolite ga, popaprite i dobro natrljajte sušenim timijanom i ružmarinom.
  3. Stavite ga u veću i dublju vatrostalnu posudu namašćenu maslinovim uljem.
  4. Prelijte meso preostalim maslinovim uljem, prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C.
  5. Krumpir dobro očetkajte i operite. Stavite ga u posudu, pospite ružmarinom, timijanom, krupnom soli i šarenim paprom. Prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte.
  6. Uklonite foliju s mesa pa uz njega dodajte pripremljeni krumpir i češnjak pa pecite još 50 – 60 minuta ili dok se krumpir ne ispeče. 
  7. Poslužite toplo.

Savjet: Krumpir možete obogatiti mrkvom ili s malo narezanog korijena celera.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1,4 kg teleće plećke ili buta bez kosti
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žličica nasjeckanih listića ružmarina
  • 1 žličica sušenog timijana 
  • sol 
  • mljeveni šareni papar

Prilog:

  • 1,5 kg manjih mladih krumpira
  • 1 žlica svježe natrganih listića ružmarina
  • 1 žličica sušenog timijana 
  • 8 češanja češnjaka
  • 50 ml ulja
  • 2 žličice krupne soli
  • krupno mljeveni šareni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Krupna morska kuhinjska sol S-BUDGET, 1kg

Mladi krumpir

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Teleći but

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...