Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni som s povrćem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Filete soma narežite, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Paprikama odrežite vrhove, a ostatak ispecite u pećnici. Pečene paprike stavite u zdjelu, pokrijte ih prozirnom folijom da se napare, a potom ih ogulite. Sok od pečenih paprika procijedite i sačuvajte.
  2. Soma ispržite u tavi s obje strane i ostavite na toplome mjestu.
  3. Stavite u tavu luk narezan na rezance, pržite ga da samo uvene pa dodajte sok od paprika i prokuhajte.
  4. Radič, špinat i pečenu papriku posolite i pomiješajte, stavite na tanjur, dodajte tople komade soma, prelijte umakom od luka i paprike, dodajte odrezane gornje dijelove paprike, prelijte umakom, dodajte ogrozd i poslužite.

Savjet: Za pripremu ovog jela možete koristiti i filete smuđa.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g fileta soma
  • 600 g roga paprika
  • 150 g špinata
  • 100 g crvenog radiča
  • 100 g crvenog luka
  • 4 ogrozda
  • sol
  • 80 ml ulja za pečenje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Salata mix matovilac / radič SPAR

Sol SPAR Vital

Špinat

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...