Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeno carsko meso s medom i dijon senfom

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

240 min
  1. Meso dobro posolite i pustite da se marinira u hladnjaku 12 sati – što duže, to bolje. 
  2. Pomiješajte med i dijon pa premažite meso, stavite u posudu za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite 2 sata na 100 °C. 
  3. Maknite foliju, prelijte meso sokom od pečenja i nastavite peći još sat vremena na istoj temperaturi. Zadnji sat pečenja povisite temperaturu na 160 – 170 °C da se meso lijepo karamelizira. Poslužite vruće ili toplo.

Savjet: Velikim komadima mesa potrebno je dulje vrijeme da upiju začine i sol. Marinirajte ih nasoljene preko noći ili u salamuri, odnosno vodi koju ste prokuhali sa solju i začinima.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg carskog mesa bez kosti
  • 100 g meda
  • 100 g dijon senfa
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Carsko meso

Cvjetni med S-BUDGET, 900g

Dijon Senf SPAR

Sitna morska kuhinjska sol S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...