Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Video recept
Pikantni pileći curry s rižom
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
60 min
Pileća prsa narežite na kockice 3x3 cm. Očistite crveni luk pa ga naribajte. Očistite češnjak pa ga protisnite u gnječilici. Ogulite đumbirov korjen pa i njega naribajte. Feferone očistite od sjemenki pa ih nasjeckajte na sitno.
U dubljoj tavi ili woku zagrijte kikirikijevo ulje. Dodajte narezanu piletinu pa je pržitte na srednje jakoj vatri dok se ne zazlati sa svih strana i bude do kraja pečeno. Izvadite meso pa ga odložite sa strane, a na istu masnoću stavite sjemenke kima pa ih lagano prepržite. Dodajte naribani crveni luk pa sve pržite dok luk ne požuti. Sada umiješajte protisnuti češnjak, nasjeckane feferone, naribani đumbir, garam masalu i ostale suhe začine (korijandar i kurkumu).
Sada u posudu vratite pečena pileća prsa pa sve lagano promiješajte i zalijte s kokosovim mlijekom. Dodajte rajčice iz konzerve pa pustite da lagano zakipi. Djelimično poklopljeno kuhajte na srednjoj vatri dok se curry na zgusne do željene gustoće (otprilike 15 minuta). Na kraju dodajte limunov sok pa posolite i popaprite po želji.
Za to vrijeme skuhajte rižu na način da uzmete srednje duboku posudu i u nju stavite 300g riže. Prelijete litrom hladne vode, sokom od 1 limuna, ubacite 2 klinčića, posolite pa pustite da voda zavrije. Smanjite vatru, poklopite pa pustite da riža kuha dok ne upije svu vodu. Skinite je s vatre, umiješajte koricu limuna, lagano je promiješajte pa pustite da odstoji 5 minuta prije posluživanja. Uživajte u ovom pikantnom i ukusnom jelu.
Sastojci
Za
4
osobe
600g pilećih prsa bez kože
2 manje glavice crvenog luka
3 režnja češnjaka
2 svježa zelena feferona
2 cm korjena svježeg đumbira
1 žličica sjemenki kima
1 žličica mljevene kurkume
1 žličica mljevenog korijandra
1 žličica garam masale
2 žlice ulja od kikirikija
300ml kokosova mlijeka
300g rajčice iz konzerve
sok i korica od 2 limuna
300g riže Premium basmati
2 klinčića
sol i svježe mljeveni papar
Vino Krauthaker Pinot sivi
0,75L
Temp. serviranja:
12ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Đumbir
Pileća prsa bez kože SPAR VItal
Rajčica polpa DESPAR, 3x400g
SPAR PREMIUM Riža Basmati, 250g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji