Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pileća prsa u umaku od balzamičnog octa

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Pileća prsa posolite i popaprite s obiju strana. Luk očistite i narežite na trakice, češnjak očistite i sitno nasjeckajte. U zagrijanu tavu ulijte 2 žlice ulja, stavite pileća prsa i pecite 3 – 5 minuta na jačoj vatri. Okrenite meso pa pecite i s druge strane dok ne dobije lijepu boju. 
  2. Dodajte narezani luk pa nakon 10 minuta, kad luk malo omekša, dodajte češnjak, pelate, balzamični ocat i suhe začine te kuhajte 20 minuta. Na kraju dodajte listiće špinata, pomiješajte i maknite s vatre. Piletinu pospite s malo sitno nasjeckanog peršinovog lista i poslužite uz palentu.

Savjet: Umjesto palente možete poslužiti kuhanu brokulu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 fileta pilećih prsa
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra
  • 1 veća glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g pelata
  • ½ žličice sušenog origana
  • ½ žličice sušenog timijana
  • ½ žličice sušenog ružmarina
  • 100 ml aceta balsamica
  • 100 g baby špinata
  • malo svježeg peršinovog lista
  • maslinovo ulje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Peršin

Pileća prsa bez kože SPAR VItal

Salata baby špinat SPAR, 100g

SPAR PREMIUM aceto balsamico, 250ml

Začin origano SPAR, 17g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...