Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Pileća prsa u umaku od balzamičnog octa
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
50 min
Pileća prsa posolite i popaprite s obiju strana. Luk očistite i narežite na trakice, češnjak očistite i sitno nasjeckajte. U zagrijanu tavu ulijte 2 žlice ulja, stavite pileća prsa i pecite 3 – 5 minuta na jačoj vatri. Okrenite meso pa pecite i s druge strane dok ne dobije lijepu boju.
Dodajte narezani luk pa nakon 10 minuta, kad luk malo omekša, dodajte češnjak, pelate, balzamični ocat i suhe začine te kuhajte 20 minuta. Na kraju dodajte listiće špinata, pomiješajte i maknite s vatre. Piletinu pospite s malo sitno nasjeckanog peršinovog lista i poslužite uz palentu.
Savjet:
Umjesto palente možete poslužiti kuhanu brokulu.
Sastojci
Za
4
osobe
4 fileta pilećih prsa
1 žličica soli
½ žličice papra
1 veća glavica luka
2 češnja češnjaka
400 g pelata
½ žličice sušenog origana
½ žličice sušenog timijana
½ žličice sušenog ružmarina
100 ml aceta balsamica
100 g baby špinata
malo svježeg peršinovog lista
maslinovo ulje
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Peršin
Pileća prsa bez kože SPAR VItal
Salata baby špinat SPAR, 100g
SPAR PREMIUM aceto balsamico, 250ml
Začin origano SPAR, 17g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji