Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Pileće rolice punjene lukom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
70 min
Piletinu operite pod hladnom vodom i posušite papirnatim ubrusom. Svaki komad filea nožem pažljivo rastvorite u veći odrezak i lagano ih potucite batom za meso. Potučene filete malo posolite, popaprite i pospite češnjakom u prahu.
Na zagrijano maslinovo ulje stavite 200 g ljubičastog luka narezanog na tanje ploške i pržite ga samo toliko da omekša. Dodajte mu 25 g maslaca i miješajte dok se ne otopi. Nadjev ostavite da se malo ohladi pa u njega umiješajte nasjeckanu kadulju i umak od soje. Rasporedite ga po rastvorenim odrescima.
Svaki odrezak zamotajte u rolicu i zavežite kuhinjskim koncem i dobro zamotajte u prozirnu foliju. Pritisnite rubove folije i okrećite ih u suprotnim smjerovima tako da rolice dobiju formu manjih debljih kobasica. Rubove vežite kuhinjskim koncem pa ih tako zatvorene stavite u kipuću vodu i kuhajte 20-ak minuta.
Rolice oprezno izvadite iz vrele vode, stavite ih u dublji tanjur pa odmotajte foliju i bacite. Tako pripremljene rolice stavite u namašćenu vatrostalnu posudu i premažite ih ostatkom maslaca koji ste prethodno otopili.
Ostatak ljubičastog luka narežite na kriške, posložite ga oko pilećih rolica i sve zajedno stavite na 20-ak minuta u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C. Pečene rolice izvadite, ostavite da se hlade 2 – 3 minute pa ih poslužite s prilogom po želji.
Savjet:
Umjesto ljubičastog isprobajte neku drugu vrstu luka, poput srebrenca ili ljutike.
Sastojci
Za
4
osobe
4 veća pileća filea (4 x 250 g)
300 g ljubičastog luka
1 žličica češnjaka u prahu
1 žlica nasjeckanih listića kadulje
2 žlice maslinova ulja
2 žlica umaka od soje
25 g maslaca
sol i papar
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Češnjak Vrtovi Hrvatske
Ljubičasti luk Vrtovi Hrvatske
Pileći file S-BUDGET
Soja sos DESPAR PREMIUM, 150ml
SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji