Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pileći bataci u umaku od rajčica

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Za umak od rajčice pirjajte sjeckani luk na maslinovom ulju 20 minuta, dodajte ploškice mrkve, celera i peršina, nastavite pirjati.
  2. U međuvremenu rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte u kipućoj vodi dok se kožica ne počne odvajati od mesa, ogulite i narežite na kockice. Na pirjano povrće dodajte sitno sjeckani češnjak, kad zabijeli dodajte kockice rajčice, kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta, posolite.
  3. Umak miksajte štapnim mikserom. Pileće batake posolite i popecite u tavi sa svih strana, prebacite u posudu za pečenje i nastavite peći još 10 minuta na 180 °C. Prelijte batake umakom od rajčica i vratite u pećnicu još 1 – 2 minute.
  4. Prije posluživanja pospite listićima peršina.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 8 kom pilećih bataka
  • sol
  • Umak od rajčice:
  • 600 g rajčice
  • 150 g crvenog luka
  • 1 – 2 režnja češnjaka
  • 80 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 80 g korijena peršina
  • 600 g rajčice (šljivar, volovsko srce)
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 2 – 3 grančice peršina

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Celer

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Koktel rajčica Vrtovi Hrvatske, 500g

Mrkva

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...