Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pileći pot pie

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Piletinu narežite na manje komade. Narežite mrkvu na kockice, a šampinjone i luk sitno nasjeckajte.
  2. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa pržite piletinu dok ne dobije lijepu boju. Izvadite piletinu iz tave pa na istoj masnoći pirjajte pripremljeni luk, nakon 2 minute dodajte mu šampinjone i nastavite pirjati dok sva tekućina ne ispari.
  3. U tavu vratite piletinu te dodajte mrkvu, grašak i začine, dobro promiješajte, ulijte temeljac i kuhajte 15 minuta. U međuvremenu promiješajte mlijeko s brašnom. Dodajte mješavinu mlijeka i brašna piletini i kuhajte još par minuta dok se ne počne zgušnjavati.
  4. Maknite s vatre i rasporedite jelo u 4 manje vatrostalne posude. Lisnato tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine, izrežite 4 jednaka kruga te izrezanim tijestom prekrijte posude s piletinom. Vilicom utisnite tijesto da se zalijepi uz rub posuda.
  5. Umutite žumanjak sa žlicom vode, premažite tijesto pa stavite pite peći u ranije zagrijanu pećnicu.
  6. Pecite pite na 200 °C oko 20 minuta ili dok tijesto nije pečeno.

Savjet: Umjesto pojedinačnih porcija u manjim posudama, pot pie možete pripremiti u jednoj velikoj vatrostalnoj posudi.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g filea pilećih prsa
  • 200 g šampinjona
  • 200 g mrkve
  • 150 g graška 
  • 100 g luka
  • 350 ml pilećeg temeljca
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • prstohvat timijana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 1 žumanjak, 1 žlica vode – za premazivanje

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Grašak Natur*pur, 300g

Pileći file S-BUDGET

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...