Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pileći taquitos

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. U posudu stavite krem-sir, zelenu salsu, sok limete, kim, čili i luk u prahu, češnjak i dobro izmiješajte. Dodajte sitno nasjeckani mladi luk, korijandar i ponovo dobro izmiješajte. Dodajte kuhanu piletinu natrganu na sitnije komadiće, naribani sir i dobro izmiješajte. 
  2. Veću posudu za pečenje obložite aluminijskom folijom. Dio nadjeva nanesite na donju trećinu tortilje, ali oko 2 cm od ruba. Tortilje dobro zarolajte pa ih posložite u posudu za pečenje tako da preklop bude na dnu. Pazite da se tako zarolani taquitosi ne dodiruju. Premažite ih maslinovim uljem i lagano posolite. 
  3. Pecite ih u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 °C 15 – 20 minuta, dok ne postanu hrskavi i zlatnosmeđi. Izvadite taquitose iz pećnice, pustite da se ohlade nekoliko minuta i poslužite uz umak po želji.

Savjet: Pšenične tortilje su najmekše i najpodatnije za savijanje.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 10 – 12 manjih pšeničnih tortilja
  • 100 g krem-sira
  • 50 g zelene salse
  • 1 žlica soka limete
  • ½ žličice mljevenog kima
  • ½ žličice čilija u prahu
  • ½ žličice sušenog luka u prahu
  • ¼ žličice češnjaka u prahu
  • 2 žlice svježeg nasjeckanog korijandra
  • 1 mladi luk
  • 400 g kuhane piletine bez kosti
  • 150 g naribanog cheddar sira
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Grill pile S-BUDGET

Limeta

Mladi luk

Pšenične tortille SPAR, 320g

Sir Cheddar

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...