Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pileći zabatci iz pećnice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Zabatke posolite i popaprite, prelijte uljem i limunovim sokom, sve promiješajte i ostavite da stoji u marinadi 20 minuta.
  2. Pećnicu zagrijte na 180°C. U lim za pečenje rasporedite marinirane zabatke, prelijte vinom, između mesa ubacite luk narezan na veće komade i jabuku narezanu na četvrtine.
  3. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 45 minuta na 200°C. Tijekom pečenja meso okrenite, dodajte grančice timijana i po potrebi dodajte malo vode.

Savjet: Zabatke lagano zarežite uz kost kako bi se meso ravnomjerno ispeklo.​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1 kg pilećih zabataka
  • 2 glavice luka
  • 1 jabuka
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice mljevenog papra
  • 2 žlice limunovog soka
  • 100 ml bijelog vina
  • 3 žlice ulja
  • svježi timijan

Vino Lukačević Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jabuka Natur*pur

Bio luk Natur*pur, paket

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Sol SPAR Vital

Začin crni papar SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...