Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Video recept
Piletina s grožđem i crnim vinom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
60 min
Naribajte sir grana padano. Očistite 2 češnja češnjaka. Papriku očistite od sjemenki i usitnite. U blenderu (ili štapnim mikserom) izradite češnjak, listove bosiljka, rajčice, papriku, sir i maslinovo ulje da dobijete glatku smjesu.
Bobe grožđa prepolovite i očistite od koštica. Jednu glavicu luka sitno nasjeckajte.
Na maslinovom ulju prepržite pileća prsa, izvadite ih na topli tanjur. Na ostatku ulja prepržite luk, dodajte crveni pesto i podlijte vinom i vodom. Vratite pileća prsa u umak i ostavite da lagano vrije 15 minuta dok se tekućina malo ne reducira. Posolite i popaprite. U međuvremenu skuhajte mješavinu divlje riže (ili običnu). U umak dodajte očišćene bobe grožđa i servirajte s rižom.
Sastojci
Za
4
osobe
500g pilećih prsa
200g kuhane mješavine divlje riže
1 glavica luka
125g crnog grožđa
300ml vode
300ml crnog vina
sol
papar
za crveni pesto:
50g sušenih rajčica iz ulja
1 manja paprika
2 češnja češnjaka
50g grana padano
stručak bosiljka
100ml maslinovog ulja
Vino Kressman Bordeaux Grand Reserve
0,75L
Temp. serviranja:
18ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Crno grožđe
Crvena paprika
Pileća prsa bez kože SPAR VItal
Sir Grana Padano DESPAR, 200g
SPAR PREMIUM Riža dugo zrno, 250g
SPAR PREMIUM Sušena rajčica, 280g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji