Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Piletina s grožđem i crnim vinom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Naribajte sir grana padano. Očistite 2 češnja češnjaka. Papriku očistite od sjemenki i usitnite. U blenderu (ili štapnim mikserom) izradite češnjak, listove bosiljka, rajčice, papriku, sir i maslinovo ulje da dobijete glatku smjesu.
  2. Bobe grožđa prepolovite i očistite od koštica. Jednu glavicu luka sitno nasjeckajte.
  3. Na maslinovom ulju prepržite pileća prsa, izvadite ih na topli tanjur. Na ostatku ulja prepržite luk, dodajte crveni pesto i podlijte vinom i vodom. Vratite pileća prsa u umak i ostavite da lagano vrije 15 minuta dok se tekućina malo ne reducira. Posolite i popaprite. U međuvremenu skuhajte mješavinu divlje riže (ili običnu). U umak dodajte očišćene bobe grožđa i servirajte s rižom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500g pilećih prsa
  • 200g kuhane mješavine divlje riže
  • 1 glavica luka
  • 125g crnog grožđa
  • 300ml vode
  • 300ml crnog vina
  • sol
  • papar

za crveni pesto:

  • 50g sušenih rajčica iz ulja
  • 1 manja paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • 50g grana padano
  • stručak bosiljka
  • 100ml maslinovog ulja

Vino Kressman Bordeaux Grand Reserve


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crno grožđe

Crvena paprika

Pileća prsa bez kože SPAR VItal

Sir Grana Padano DESPAR, 200g

SPAR PREMIUM Riža dugo zrno, 250g

SPAR PREMIUM Sušena rajčica, 280g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...