Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Piletina u umaku od rajčice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Meso posolite i pržite na svakoj strani oko 5 minuta, odnosno dok ne dobije boju. Izvadite meso na tanjur, a u tavu dodajte nasjeckani luk i pržite na masnoći od mesa oko 10 minuta.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak, lovorov list, origano i papar, vratite u tavu piletinu, prelijte pasiranom rajčicom i kuhajte na laganoj vatri 30 – 40 minuta uz povremeno dolijevanje vode. Kad piletina potpuno omekša, maknite s vatre i pospite nasjeckanim peršinovim listom.

Savjet: Ovo jelo možete poslužiti uz kuhanu palentu ili integralnu rižu.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g piletine 
  • 4 luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 – 3 lovorova lista
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 150 ml vode
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice mljevenog papra
  • ¼ žličice sušenog origana
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 3 žlice maslinovog ulja

Vino Erdut Chardonnay


0,75L

Temp. serviranja:
12-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, paket

Grill pile S-BUDGET

Pasirana rajčica S-BUDGET, 500g

Peršin

Začin origano SPAR, 17g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...