Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pir s porilukom i keljom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Kuhajte pir u vodi s jušnom kockom 35 minuta nakon što proključa, na minimalnoj vatri, poklopljeno. Procijedite i sačuvajte vodu. 
  2. Mrkvu naribajte, kelj, tikvice i poriluk narežite na manje trakice. Na maslinovu ulju prvo pirjajte poriluk, potom dodajte kelj pa začinite solju, kurkumom i paprom. Dodajte malo vode od kuhanja pira, potom kuhani pir i tikvice te na kraju ribanu mrkvu. 
  3. Umiješajte umak od soje. Gotovo jelo pospite peršinom i sjemenkama suncokreta i bundeve. 

Savjet: Ako pir namočite preko noći, to će vam olakšati kuhanje.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 šalice pirova zrna
  • 4 šalice vode
  • sol i papar po ukusu
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 poriluk
  • 3 lista kelja
  • ½ tikvice
  • 1 mrkva
  • 50 g sjemenki suncokreta i bundeve 
  • 10 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 Natur*pur povrtna kocka za juhu

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio poriluk Natur*pur

Kelj

Mrkva Vrtovi Hrvatske, 500g

Soja sos DESPAR PREMIUM, 150ml

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...