Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pita od piletine, patlidžana i luka

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Piletinu, patlidžan i luk narežite na kockice veličine 2 x 2 cm, stavite u lim za pečenje, blago posolite, pokapajte maslinovim uljem i pecite na 220 °C 10 minuta. Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto.
  2. Tijesto položite na prozirnu foliju, pokrijte drugim komadom folije i razvaljajte valjkom na debljinu 3 – 4 mm, 5 cm veće od kalupa. U maslacem namazan kalup prebacite tijesto pomoću donje folije, obložite stranice, odstranite višak tijesta, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah i pecite na 180 °C oko 15 minuta.
  3. U međuvremenu, naribajte skutu i pomiješajte s kiselim i slatkim vrhnjem, jajima i ribanim sirom. Maknite grah i aluminijsku foliju, rasporedite kockice mesa, patlidžana i luka, prelijte jajima i vrhnjem, vratite u pećnicu na još 25 – 30 minuta.

Savjet: Ako želite izbjeći karakterističnu gorčinu patlidžana možete ga prije pripreme nakratko ostaviti u soli, nakon čega ga ocijeđenog pecite s piletinom i lukom.​

Sastojci

Za 6 osoba

Tijesto:

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 40 g maslaca za kalup

Nadjev:

  • 200 g pilećeg filea
  • 200 g patlidžana
  • 100 g crvenog luka
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 100 g skute
  • 40 g Grana Padana ili drugog ribanog tvrdog sira
  • sol, papar po želji

Vino Kutjevačka Graševina

Vinarija Kutjevo
0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Jaja S-BUDGET, A klasa, M razred

Patlidžan

Pileći file S-BUDGET

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...