Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pohane jetrene okruglice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. U 1 litru kipuće, blago posoljene vode stavite jetricu narezanu na tanje odreske i kuhajte 8 – 10 minuta pa je izvadite sa strane i pustite da se malo ohladi. 
  2. Tostu odrežite koricu, narežite ga na kockice, stavite ga u posudu, prelijte toplim mlijekom i promiješajte. 
  3. U zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje, dodajte maslac i dobro ih zagrijte. Dodajte sitno narezani luk i na srednje jakoj vatri ga pržite do zlatnožute boje. Ostavite sa strane i pustite da se malo ohladi. 
  4. U električnu sjeckalicu stavite kuhane jetrice, pripremljeni luk zajedno s maslacem, namočeni tost, jedno jaje, ružmarin, peršin, malo soli i papra. Dobro izmiksajte. Po potrebi, smjesu zgusnite krušnim mrvicama ili razrijedite dodatkom malo mlijeka. 
  5. Od smjese oblikujte okruglice veličine golf-loptice. Uvaljajte ih u glatko brašno, uronite u razrađena jaja i nakon toga u krušne mrvice. Ovako pripremljene okruglice pržite u dubokom ulju do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Poslužite ih uz pečene krumpiriće i umak po želji.

Savjet: U smjesu za pohanje možete dodati i dvije žlice prošeka.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g guščjih jetrica
  • 60 g luka
  • 5 kriški tosta
  • 150 ml mlijeka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 50 g maslaca
  • 3 jaja
  • 50 g glatkog brašna
  • 75 g krušnih mrvica
  • 1 žličica sušenog ružmarina
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol i papar
  • ulje za prženje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Peršin

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...