Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Porchetta – pečeni odojak na talijanski način

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

360 min
  1. Oštrim, šiljastim nožem (pandlerom) odvojite s unutarnje strane sve kosti i hrskavice, posolite meso s obje strane. 
  2. Bosiljak, iglice ružmarina, češnjak i maslinovo ulje izblendajte u pastu. Premažite meso s unutarnje strane, zarolajte i zavežite kuharskom špagom. Ostavite da se meso dobro prožme u hladnjaku 12 – 24 sata. 
  3. Drugi dan stavite meso u lim za pečenje i pecite prvi sat na 80 °C. Drugi sat dignite temperaturu na 90 °C i nastavite peći. Treći sat pecite na 100 °C, četvrti na 110 °C, a peti sat pecite na 120 °C. Zadnji sat pečenja dignite temperaturu na 150 – 160 °C, podlijte nekoliko puta pivom i pecite da meso dobije lijepu boju. Meso poslužite vruće, toplo ili hladno.

Savjet: Začinsku pastu za porchettu kombinirajte od začina po želji. Iskoristite bosiljak, ružmarin, timijan, sjemenke komorača, koricu limuna.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1 mali odojak
  • sol
  • 50 g listića bosiljka
  • 1 grančica ružmarina
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 75 ml maslinova ulja
  • 500 ml piva

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bosiljak Vrtovi Hrvatske, bio

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Pivo S-BUDGET

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...