Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Povrtne tagliatelle

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Patlidžane operite, osušite, narežite na manje kocke, posolite i ostavite 10 minuta da puste gorku tekućinu.
  2. U velikoj tavi zagrijte 3 žlice maslinovog ulja, dodajte narezani luk, pržite 2 minute pa dodajte češnjak, ocijeđeni patlidžan, celer narezan na komadiće, papriku narezanu na manje komade i sve pirjajte 15 minuta.
  3. Dodajte masline i svježe mini rajčice, posolite i popaprite pa nastavite pirjati još 10 minuta. Na kraju dodajte nasjeckani peršinov list i listiće timijana i ružmarina, maknite s vatre.
  4. U posoljenoj vodi skuhajte tagliatelle al dente prema uputi na ambalaži. Skuhanu tjesteninu procijedite, pomiješajte s povrćem i prije posluživanja pospite naribanim parmezanom.

Savjet: Tijekom pirjanja, za još bogatiji umak povrću možete dodati pola čaše pasirane rajčice.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 manja patlidžana
  • 1 glavica luka
  • 1 stabljika celera
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 velika paprika babura
  • 300 g mini rajčica (crvenih i žutih)
  • 100 g maslina (bez koštica)
  • 1/2 žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • svježi listići timijana i ružmarina
  • 80 g naribanog parmezana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 400 g tjestenine tagliatella

Vino Jarec Pinot Bijeli


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Paprika babura

Patlidžan

Sir Grana Padano DESPAR, 200g

SPAR PREMIUM Široki rezanci, 500g

Zelene masline SPAR, bez koštice, 230g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...