Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pržena govedina s prženom paprikom, tikvicom i lukom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Meso posolite prije ili poslije pečenja, prema želji, bit će vam potrebno 16 g soli. U 20 ml maslinova ulja umačite grančicu ružmarina i lagano tapkajte meso pa ga popržite u tavi prema svom ukusu – može biti rare, mediumili well donepečeno.
  2. Kad se ispeče, ostavite ga da se sokovi stabiliziraju. Paprike narežite na štapiće, tikvice i luk na kolute. Zagrijte u tavi 20 ml maslinova ulja, dodajte papriku, pržite je pola minute pa dodajte luk i nakon pola minute tikvice te pržite još pola minute, a na kraju posolite.
  3. Narežite meso na ploške, dodajte povrće, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, dekorirajte listićima svježeg ružmarina pa poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg goveđeg odreska (steak)
  • 26 g soli
  • 500 g crvene paprike
  • 400 g tikvica
  • 200 g ljubičastoga luka
  • 70 ml maslinova ulja
  • 1 grančica svježeg ružmarina

Vino Degrassi Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio paprika crvena Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Ljubičasti luk

Sol SPAR Vital

Tikvice

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...