Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pržena tjestenina na kineski

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. U kipuću, blago posoljenu vodu stavite natrgane rižine rezance, poklopite i maknite s vatre. Pustite ih da odstoje 4 – 5 minuta pa ih ocijedite.
  2. Repove kozica posolite i popaprite, a jaja razmutite pa i njih posolite i popaprite.
  3. U tavi zagrijte jednu žlicu ulja pa na njemu pržite repove kozica do zlatne boje. Izvadite ih i ostavite sa strane pa dodajte još dvije žlice ulja u tavu.
  4. Kad se ulje dobro zagrije, ulijte razmućena jaja i ispržite tanki omlet. Omlet izvadite na tanjur i ostavite da se malo ohladi.
  5. U tavu dolijte preostalo ulje pa dodajte luk narezan na tanje ploške, mrkvu narezanu na dulje tanke štapiće i gljive. Pržite ih dok malo ne omekšaju pa dodajte na kolutiće narezani feferon, nasjeckani češnjak i samo kratko promiješajte dok češnjak ne zamiriše. 
  6. Dodajte ocijeđene rižine rezance, na tanke rezance narezani omlet i popržene repove kozica. Promiješajte, zalijte soja umakom, lagano posolite i popaprite pa lagano miješajući dobro zagrijte. Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto da radite omlet, razmućena jaja možete uliti nakon što dodate sve sastojke i, miješajući, pržite dok jaja ne budu gotova.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g rižinih rezanaca
  • 200 g očišćenih repova kozica
  • 80 g mrkve
  • 60 g luka
  • 150 g sitnijih gljiva (shiitake, šampinjoni…)
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 crveni feferon
  • 5 žlica sezamova ulja
  • 3 žlice soja umaka 
  • sol, papar

Vino Degrassi Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Mrkva Vrtovi Hrvatske, 500g

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Repovi kozica

Soja sos DESPAR PREMIUM, 150ml

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...