Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Punjene rolice od sardina

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Filete operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite ih, popaprite, nakapajte limunovim sokom i ostavite da malo odstoje. 
  2. Kus-kus, limunovu koricu i malo soli stavite u vatrostalnu posudu. Prelijte sa 150 ml kipuće vode, promiješajte i pokriveno ostavite da nabubri i upije tekućinu (10 minuta). U tavu na zagrijani maslac stavite sitnije narezan špinat i pržite ga samo kratko, da povene. Maknite s vatre i umiješajte kus-kus. Ostavite da se malo ohladi. 
  3. Na svaki filet sardine s unutarnje strane stavite 1 – 2 žličice pripremljenog nadjeva, zarolajte ih i učvrstite čačkalicom. Kako nadjev ne bi ispao, vrlo pažljivo ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. 
  4. Panko mrvice pomiješajte s naribanim parmezanom i pospite po pripremljenim rolicama. Nakapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C 15 – 20 minuta. Poslužite kao toplo predjelo.

Savjet: Na isti način možete pripremiti i filete oslića ili brancina

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g svježih filetiranih sardina
  • 100 g kus-kusa
  • 80 g mladog špinata
  • 20 g maslaca
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice panko mrvica 
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio cous-cous Natur*pur, 500g

Bio limun Natur*pur

Salata baby špinat SPAR, 100g

Sir Grana Padano DESPAR, 200g

Srdele

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...