Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pureća prsa sa šparogama i šampinjonima u bešamel umaku

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Pureće šnicle rastucite između dva komada prozirne folije, posolite, dodajte ploške gaude, zarolajte po dužini.
  2. Zamotajte rolice čvrsto u foliju kao bombon, kuhajte u vodi na 60 – 80 °C 1,5 – 2 sata.
  3. Pustite da se ohladi i zatim odmotajte foliju.
  4. Šparoge očistite, odstranite tvrdi celulozni dio, blanširajte 2 – 3 minute u malo vode kojoj ste dodali malo soli i šećera.
  5. Za bešamel svijetlo popržite brašno na maslacu, polako zalijte mješavinom mlijeka i vrhnja stalno miješajući da ne nastanu grudice, začinite solju i ribanim muškatnim oraščićem, kuhajte na laganoj 15 minuta.
  6. Rolice mesa stavite u posudu za pečenje, prelijte bešamelom, pospite ribanim parmezanom.
  7. Dodajte šparoge i šampinjone prerezane na pola, zapecite u pećnici na 180 °C 10 minuta.
  8. Dodajte kriške svježe rajčice i poslužite.

Vrijeme pripreme: 2 – 2,5 sata 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g purećih prsa (4 šnicla)
  • 150 g gauda sira
  • 250 g zelenih šparoga
  • 150 – 200 g šampinjona
  • 200 g rajčica
  • 40 g ribanog parmezana
  • sol
  • šećer

Bešamel:

  • 50 g glatkog brašna
  • 50 g maslaca
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • muškatni oraščić

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pureća prsa

Sir Gouda SPAR, 250g

Sir Grana Padano DESPAR, 100g

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Šparoge

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...