Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pureći medaljoni u vinskom umaku

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

55 min
  1. Medaljone pobrašnite i lagano pržite na maslacu dok ne poprime svijetlosmeđu boju. Pileći bujon, unaprijed pripremljen, i vino dodajte medaljonima, promiješajte i pokriveno pirjajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  2. Potom dodajte kravlji sir, šampinjone i muškatni oraščić pa promiješajte da se umak ujednači.
  3. Medaljone pirjajte, otkrivene i na jačoj vatri, dodatnih 10 minuta.
  4. Preporuka: ako koristite pureće odreske, za 10 minuta produljite vrijeme pirjanja prije dodavanja sira.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g purećih medaljona
  • 1 žlica začinjenog kukuruznog brašna (sa solju i paprom)
  • 25 g maslaca
  • 150 ml pilećeg bujona od kocke
  • 150 ml bijelog vina
  • 100 g svježeg kravljeg sira
  • 100 g šampinjona, narezanih na ploške
  • malo muškatnog oraščića
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Maslac Natur*pur, 250g

Svježi sir Natur*pur, 250g

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Začin crni papar SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...