Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Quiche s krumpirom, brokulom i cheddar sirom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Tijesto položite na prozirnu foliju, pokrijte drugim komadom folije, razvaljajte na debljinu 3-4 mm, 5 cm veće od kalupa. U namazan kalup prebacite tijesto pomoću donje folije, obložite kalup tijestom, odrežite višak tijesta, izbodite vilicom, pecite na 180 °C oko 15 minuta.
  2. U međuvremenu propirjajate sjeckani luk na maslinovom ulju, dodajte ribani krumpir, začinite solju i paprom. Cvjetove brokule blanširajte 1 minutu u slanoj vodi. Razmutite jaja s oba vrhnja, umiješajte ribani cheddar i parmezan.
  3. Na tijesto rasporedite luk i brokulu, zalijte mješavinom jaja, vratite u pećnicu na još 25-30 minuta. Poslužite toplo.

Savjet: Ribani krumpir prije pirjanja malo ocijedite od viška soka. ​

Sastojci

Za 6 osoba

Tijesto:

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 40 g maslaca za mazanje kalupa

Nadjev:

  • 200 g krumpira
  • 200 g brokule
  • 150 g crvenog luka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 100 g cheddar sira
  • 40 g ribanog parmezana
  • sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio brokula Natur*pur

Kiselo vrhnje SPAR, kantica

Krumpir Natu*pur

Maslac SPAR, 250g

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Sir Grana Padano DESPAR, 200g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...