Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ražnjići od pilećih zabataka

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Meso zabataka začinite solju i paprom i bodite na štapić naizmjence jednu pa drugu stranu, tako ćete dobiti oblik ražnjića kao na slici, slično rolici. 
  2. Mladi luk i čili papričicu sitno nasjeckajte, dodajte u maslinovo ulje, posolite i promiješajte umak. Na laganoj vatri pecite meso sa svake strane 4 – 5 minuta. 
  3. Vruće ražnjiće prelijte umakom i poslužite uz zelenu salatu i krišku limete.

Savjet: Pileći zabataci odlično su meso za igranje s okusima pa svakako isprobajte različite marinade poput jamajčanske jerk ili japanske ili ih ispecite kao kebab.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g filea pilećih zabataka
  • sol, papar
  • 1 limeta
  • 50 g zelene salate

Umak:

  • 100 ml maslinova ulja
  • 80 g mladog luka
  • 30 g čili papričica
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Limeta

Mladi luk

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...