Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ribarska pita s brancinom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Filete brancina posolite, popaprite i narežite na manje komade. U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite filete brancina i pržite ih do zlatnožute boje. 
  2. Dodajte protisnuti češnjak, sitnije narezani špinat i pržite dok špinat ne povene. Maknite s vatre i ostavite na toplome mjestu. 
  3. Oguljeni krumpir skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ga, pasirajte, dodajte vrhnje, maslac i dobro izmiješajte. 
  4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu za pečenje prvo premažite rastopljenim maslacem i pospite s 2 žlice krušnih mrvica. Po dnu rasporedite poprženi brancin sa špinatom, a po njemu rasporedite pripremljeni pire. Premažite ga preostalim rastopljenim maslacem i pospite preostalim krušnim mrvicama. 
  5. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 30 – 40 minuta ili dok se pire ne zapeče i dobije lijepu boju. Poslužite toplo.

Savjet: U ribu i špinat možete umiješati 100 ml vrhnja za kuhanje kako bi jelo zadržalo mekanu i kremastu teksturu.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g fileta brancina
  • 300 g špinata
  • 3 češnja češnjaka
  • 40 g maslaca
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • sol, papar

Za pire:

  • 800 g krumpira
  • 50 g maslaca
  • 100 g kiselog vrhnja
  • sol

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Brancin

Kiselo vrhnje S-BUDGET, 180g

Krumpir Natu*pur

Krušne mrvice S-BUDGET, 450g

Salata baby špinat SPAR, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...