Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Rižoto od bundeve i kadulje

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Bundevu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Možete koristiti razne vrste bundeva (muškatnu, hokaido...). Čili očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte. Svježe listove kadulje nasjeckajte.
  2. Luk ogulite i nasjeckajte.
  3. Na laganoj vatri otopite polovinu količine maslaca, prepržite luk, dodajte čili i bundevu te pržite 5 minuta. Dodajte rižu i pržite 2 minute uz stalno miješanje. Podlijte temeljcem da riža bude lagano prekrivena tekućinom.
  4. Posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje i podlijevanje oko 20 minuta. Kad je riža skuhana dodajte ostatak maslaca i žustro ga umiješajte u rižoto. Umiješajte naribani sir grana padano i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300g riže (carnaroli ili arborio)
  • 300g bundeve
  • 80g maslaca
  • 75g grana padano
  • 1 čili
  • 1 luk
  • 1,5l povrtnog temeljca
  • 4-5 listova kadulje
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Vino Traminac

Iločki podrumi
0,75L

Temp. serviranja:
9-11ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio kadulja Vrtovi Hrvatske

Bundeva

Kocka za juhu Natur*pur

Sir Grana Padano DESPAR, 200g

SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g

SPAR PREMIUM Riža Carnaroli, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...