Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rižoto sa slaninom i peršinom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Narežite slaninu i peršin na kockice, češnjak sitno nasjeckajte. Na 30 ml maslinova ulja popržite kockice slanine pa ih izvadite u zdjelicu sa strane. 
  2. Na istu masnoću dodajte kockice peršina, popržite ih miješajući pa dodajte rižu, zatim češnjak, kratko popržite samo da zabijeli pa podlijte vinom, posolite. 
  3. Kad alkohol reducira, kuhajte 18 minuta na laganoj vatri miješajući uz povremeno podlijevanje temeljcem. Ugasite vatru, umiješajte ribani sir, zatim umiješajte listiće maslaca, preostalo ulje i na kraju vratite kockice slanine. 
  4. Rasporedite u tanjure, začinite svježe mljevenim paprom, dekorirajte listićima kadulje i odmah poslužite.

Savjet: Za optimalan rezultat, koristite rižu pogodnu za pripremu rižota: arborio ili carnaroli. One će osigurati savršenu teksturu i kremoznost.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g riže
  • 300 g korijena peršina
  •  200 g slanine
  • 2 češnja češnjaka
  • 80 ml maslinova ulja
  • 60 g maslaca
  • 60 g Grana Padana
  • 150 ml bijelog vina
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 4 – 5 listića kadulje
  • sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Bio kadulja Vrtovi Hrvatske

Domaća slanina S-BUDGET

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...