Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rolana teleća prsa

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

135 min
  1. Suhe vrganje potopite u vruću vodu i ostavite dok se gljive ne omekšaju. 
  2. Šampinjone i bukovače narežite na sitnije kockice i stavite u vruću tavu na malo zagrijanog maslinovog ulja, dodajte ocijeđene i nasjeckane vrganje, protisnuti češnjak i svježe mljeveni papar pa sve još kratko pirjajte dok tekućina iz gljiva ne ispari. 
  3. Pripremljene gljive stavite u veću zdjelu i malo ohladite, zatim dodajte krušne mrvice i sitno nasjeckani špinat i peršinov list, posolite i sve dobro promiješajte. 
  4. Meso raširite na radnoj površini i obilno ga natrljajte solju i paprom s obiju strana. Unutrašnju stranu premažite senfom i smjesom od gljiva pa meso pažljivo zamotajte i kuhinjskim koncem povežite u roladu. 
  5. U lim za pečenje ulijte ulje, položite rolano meso, potom i meso malo namastite pa stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 30 minuta na 220 °C. Temperaturu zatim smanjite na 180 °C, meso pokrijte aluminijskom folijom i pecite još 1,5 sat. Maknite foliju i pecite još 15 minuta. 
  6. Izvadite iz pećnice i ostavite meso da odmori 15 minuta prije rezanja. Meso potom narežite i poslužite s prilogom po želji.

Savjet: Da bi meso bilo što mekše i sočnije, neka se što dulje marinira.​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1,5 kg teletine (prsa bez kosti)
  • 1 žlica sušenih vrganja
  • 250 g smeđih šampinjona
  • 250 g bukovača
  • 2 češnja češnjaka
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • 1/2 vezice peršinovog lista
  • 250 g baby špinata
  • listići 2 – 3 grančice timijana
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice senfa

Vino Laguna Merlot


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bukovače

Dijon Senf SPAR

Mješavina bijelih i smeđih šampinjona, Vrtovi hrvatske, 400g

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Peršin

Salata baby špinat SPAR, 100g

Sušeni vrganji DESPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...