Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rustikalna mesna štruca

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Peciva ili kruh grubo natrgajte i prelijte mlijekom. 
  2. U zagrijanu tavu dodajte malo ulja i kockice slanine, pržite dok slanina ne dobije boju pa dodajte nasjeckani luk, malo posolite i uz povremeno miješanje pirjajte 2 – 3 minute. 
  3. Dodajte protisnuti češnjak i vino pa kuhajte na jakoj vatri dok alkohol ne ispari. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. 
  4. U veću zdjelu stavite meso, dodajte ocijeđena peciva (ili kruh), jaje, sol, papar te luk sa slaninom i vinom i malo vode pa rukama mijesite dok se smjesa ne sjedini. 
  5. Na radnu površinu stavite papir za pečenje, polijte ga mlazom ulja, pospite provansalskim biljem i krupnim krušnim mrvicama pa na to stavite smjesu od mesa i rukama je malo istanjite. U sredinu nanesite dio nasjeckanog peršina i mente, preklopite meso i oblikujte štrucu. 
  6. Mesnu štrucu zajedno s papirom stavite u lim za pečenje pa u zagrijanu pećnicu. Pecite 1 sat na 180 °C. Pečenu štrucu pospite preostalom mentom i peršinom i poslužite uz pire od krumpira i špinat na mlijeku ili uz kuhani grašak.

Savjet: Mesnu štrucu možete peći i u duguljastom kalupu.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 700 g miješanog mljevenog mesa (junetine i svinjetine)
  • 100 g slanine (narezane na kockice)
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 peciva ili 2 šnite starijeg kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • 100 ml vode
  • ulje ili maslac
  • 2 – 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 2 – 3 žlice nasjeckanih listića mente
  • malo krupnijih krušnih mrvica
  • ½ žličice mješavine provansalskog bilja

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bijelo okruglo pecivo S-BUDGET

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Domaća slanina S-BUDGET

Miješano mljeveno meso

Peršin

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...